FAQ

Abonnementen

Hoe vaak moet ik mijn matten laten wisselen?

Dat is afhankelijk van de locatie en hoeveel voetverkeer er over de mat komt. In de meeste gevallen worden de matten om de 4 weken gewisseld.

Wat is het verschil tussen droogloopmatten en schoonloopmatten?

Droogloopmatten zijn gemaakt op basis van katoenvezels. Dat betekent dat de matten meer en langer vocht opnemen.

Schoonloopmatten zijn gemaakt op basis van nylonvezels. Die vezels blijven rechtstaan op de mat, waardoor vuil en zand makkelijker van de schoenen wordt geveegd en het in de mat blijft zitten.

In de meeste gevallen raden we schoonloopmatten aan.

Kan ik ook schoonloop- en/of droogloopmatten aankopen in plaats van huren?

Ja, maar zo’n matten zijn veel effectiever als ze worden onderhouden op een professionele manier. Als dat niet gebeurt, zullen ze na verloop van tijd weinig of geen vuil meer opnemen en dus hun functie verliezen. Daarom raden we aan om schoonloop- en droogloopmatten te huren via een onderhoudsovereenkomst met Mattenservice.be.

Kan ik de frequentie om mijn matten te wisselen aanpassen?

Dat kan zeker! Via MyMattenservice kan je dat heel makkelijk en op elk moment aanpassen.

Matten op maat

Wat is de correcte diepte van een vloerput of vloerkader?

De juiste diepte voor een mat op maat is 14 à 15 mm.

Kan ik matten in een specifieke kleur krijgen?

We kunnen matten produceren in alle kleuren van de regenboog. In één mat kunnen meer dan 60 kleuren opgenomen worden, zonder meerkost.

Hoe groot kan een mat op maat zijn?

Matten met een boord kunnen tot 200 cm op 550 cm groot zijn. Zonder boord (in een vloerput of vloerkader) mogen ze tot 190cm op 530cm meten.

Wat zijn de productkenmerken van matten voor vloerkaders?

De mat heef geen boord, wordt met dubbele rubberdikte geproduceerd, heeft een perfecte antislip, is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zelfs als logomat, en wordt speciaal op maat gemaakt.

Wat als de oppervlakte van de vloerput te groot is voor de mat?

We plaatsen vloertegels voor de oppervlakte die niet ‘bewandeld’ wordt. Het resultaat oogt mooi en qua prijs is dat een voordelige oplossing op lange termijn.

Productinformatie

Wat als de vloer heel glad is, blijven de matten dan liggen?

We kunnen de matten voorzien van speciale verankering, zonder beschadiging van de vloeren. Daarnaast kunnen de matten zwaarder worden gemaakt door ze van dubbele rubberdikte voorzien. Daardoor gaan ze niet glijden.

Kan ik mijn eigen matten laten onderhouden bij jullie?

Nee, dat behoort niet tot onze diensten.

Wat zijn de productkenmerken van matten voor vloerkaders?

De mat heef geen boord, wordt met dubbele rubberdikte geproduceerd, heeft een perfecte antislip, is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zelfs als logomat, en wordt speciaal op maat gemaakt.

Scheurt een rubberen onderkant vlug?

Nee, onze standaard onderkant is ontwikkeld uit superstevig rubber, speciaal voor matten. Door de jaren hebben we de sterkte uitgebreid getest en geoptimaliseerd. Ook aan het milieu is gedacht, want de rubberen onderkant bestaat grotendeels uit gerecycleerd materiaal.